x
Homeboy Sandman: Kindness For Weakness

Homeboy Sandman
Kindness For Weakness

Homeboy Sandman - Kindness For Weakness

GAFFA

Album / Stones Throw
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Karin Lillbroända

Homeboy Sandman är en rappare som inte låter som någon annan. Och som oftast med den typen av rappare upplevs det att allt han gör låter ganska likadant. Tiden tycks ha stått still sedan Sandman släppte The Good Sun redan 2010.

Det är väl då tur att 35-åringen från Queens, New York, är duktig på det han gör och även om han är säregen styr han givetvis upp variation. Snabba Real New York skiljer sig avsevärt från, exempelvis, melankoliska It’s Cold. Personligt blir det även i God där Homeboy Sandman förklarar hur hans tro ser ut. Ovanligt sympatiskt och fint för att vara en låt helt ägnad åt det religiösa.

Homeboy Sandmans metodiska rapstil, där varje stavelse är hård, och unika uttryck imponerar varje gång. Hans känsla för beats, som ofta är lite quirky men inte till den grad att melodier tappas bort, gör det roligt att lyssna igenom hans musikaliska projekt. Kindness For Weakness är kvalitet rakt igenom. Har du inte hört Homeboy Sandman är det dags nu. Hans unikum är enbart en styrka och han gör en ren hiphop där det finns gott om utrymme för att uppskatta hantverket i både beats och rap.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA