x
Chance The Rapper: Coloring Book

Chance The Rapper
Coloring Book

Chance The Rapper: Coloring Book

GAFFA

Download / Egenutgiven
Utgivning D. 2016.05.12
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

10 Day kollar han upp, slagen av häpnad, ritad som en serietidningsfigur. På Acid Rap ser han omtumlad ut, med ett rosa himlavalv som sträcker sig ut till rymden och stjärnorna bakom honom. Och nu, på Coloring Book, kollar han ner med ett leende, för i famnen håller han sin nyfödda dotter.

Chicago-konstnären Brandon Breaux har fångat utvecklingen Chancelor Bennett velat visa på sina tre mixtapeomslag, och på Coloring Book anländer Chance The Rapper till ljudet av fanfarer och körer, till en hiphop som känner sig hemma i soul och gospel utan att släppa vad som gör så mycket av dagens hiphop och R&B nyskapande och spännande. Han anpassar sin rap och sin sång för att följa musikens skiften och för de andra rösterna som bjudits in till att färglägga hans idéer.

Nästan hälften av dessa delar hemstad med Chance, som själv representerar sitt hem till den grad att han fått designa helt nya officiella Chicago White Sox-kepsar. Berättelserna är hämtade därifrån, fokuserade på vikten av familjen och lyckan den ger, vikten av den artistiska självständigheten, vikten av att kreativt få göra vad som ligger närmast till hands och hjärtat. Och på vikten av mixtapes och albumkonst, vikten av hans tro på sig själv och hur det har växt över dessa tre mixtapes och hur det är nästan lika stort som tron på högre makter.

Coloring Book är The Gospel According to Chance The Rapper, som får olika synsätt och röster att balanseras snyggt. Som får allt att låta viktigt och inte det minsta tungt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA