x
Djurparken: Excusez Mon Suédois

Djurparken
Excusez Mon Suédois

Mash-up av elektro, pop och hiphop blir något fantasifullt och inbjudande

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2016.04.15
Recenserad av
Sandra Killgren

Djurparkens debutalbum Excusez mon Suédois är inte ett album att gråta ut ett brustet hjärta till. Skivan är snarare till för dig som vill bli, eller redan är, upprymd. Mash-up av elektro, pop och hiphop gör Exzusez mon Suédois till någoting fantasifullt och inbjudande.

Djurparken låter originella. Inte enbart på grund av blandningen musikinfluenser utan också tack vare kvartettens förmåga att stundtals kombinera lekfullhet men djupare texter. Albumet undviker därmed en krystad feelgood-stämpel och låter istället nytt och tillika spännande. Som i låten Faller lätt för allt där textraderna ”svårt att skilja glitter från splitter” ackompanjeras av ett drömskt elektroniskt sound.

Det går dock inte att undvika det faktum att 19 låtar är i det mastigaste laget. Att en del av skivans spår enbart innehåller ett fåtal fraser som upprepas om och om igen gör att Exzusez mon Suédois stundtals upplevs som oengagerat. Djurparken hade behövt kill en och annan darling för att debutalbumet skulle låta välarbetat in i minst detalj.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA