x
Låtsaspoeten: Två Steg Fram

Låtsaspoeten
Två Steg Fram

Låtsaspoeten - Två Steg Fram

GAFFA

Album / Sound Of Wool
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Sandra Killgren

Det hela började i försök till att skriva dikter. Poesi som fick melodier och utmynnade i ett flertal låtar på svenska.

Låtsaspoeten, även kallad Jon Rinneby, påstår att han lyckades skapa sitt tredje album genom att tacka nej. Tacka nej till utgångar och resor. Med de uteblivna aktiviteterna till trots, sångaren har fortfarande saker han vill berätta.

Likt en dikt är Två Steg Fram och dess låtar om barndomen, dansande hjärnspöken och vardagsproblematik tydliga och enkla. I Den Lilla Pojken sjungs det om en barndom som fortfarande gör sig påmind. Låten om att vilja vara klok men fortfarande känna sig som en liten pojke blir glasklar med hjälp av ett flertal filmreferenser och textrader som ”Jag känner mig fortfarande likadan. Varje dag slentrian. Samma mönster gång på gång. Som en film som är för lång”.

Albumets visor ackompanjeras av en gitarr och blir stundtals för simpla. Men bortsett från det är Två Steg Fram en uppfriskande och ärlig skiva i all sin enkelhet. Något som blir extra tydligt på spår som Livets Ironi där Låtsaspoeten sjunger ”Målar upp skräckbildsscenarion. Fyller på krisinventarier. Vi kan inte fly livets ironi. Vi kan inte fly det är ett lotteri.” Den tydliga ångesten bjuder in lyssnaren till att inte bara förstå utan även komma nära.

  

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA