x
Kygo: Cloud Nine

Kygo
Cloud Nine

Kygo - Cloud Nine

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Klara Hallerström

På omslaget till Cloud Nine ser vi ett blått penseldrag. Passande till en artist som doppar sina låtar i färg. Låter sin musik sippra ut som glittrande olja över rullande vågor. Bara två år har det tagit för Kygo att inta arenorna och med sina tropiska toner har han svept in som en frisk fläkt i EDM-genren.

På debuten har Kygo ansträngt sig. Men kanske lite väl. Nästan alla låtar agerar stabila grundpelare och med samarbeten som John Legend och Labrinth har samtliga hitpotential. Det är genuint skarpa låtar. Fast låtar med lite mindre sorbet och lite mindre sol. Lite mer rakt på. När Kygo rättar sig efter mallar tappar han det som faktiskt utmärker honom, och resultatet blir likt sånt vi redan hört. Från andra.

Jag saknar de svajande palmerna och de glittrande vågorna. En hyllning till sammanhanget snarare än musiken i sig. Men bara för att solen försvinner går den inte i moln. Albumet är allt annat än dåligt. Bara annorlunda. Mer redigerat. Kygo har gått från kanvas till PSD-format, men målar fortfarande utanför ramarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA