x
Hatebreed: The Concrete Confessional

Hatebreed
The Concrete Confessional

Hatebreed - The Concrete Confessional

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Konsekvent. Ordet som passar Hatebreed bäst är konsekvent, på ett sätt som påminner om Ramones, inte mycket ändras i deras värld och det ändringar som sker är små och smygande och märks först över en lite längre skivcykel.

Med det sagt så är det här det absolut bästa hardcorebandet från New Haven, Connecticut, presterat på mycket länge. Bara en låt klockar in på över tre minuter och ändå lyckas de klämma in precis allt som behövs i låtarna. Det är en förbannad Jasta som skriker skiten ur sig över tunga, snabba thrashriff medan bandet ibland gängskriker refränger bakom honom.

Öppningen med A.D. och Looking Down The Barrel Of Today är ruskigt bra och två låtar som Slayer numera bara drömmer om att skriva. Det är thrash, hardcore och punk i ett. I From Grace We've Fallen sjunger Jasta och det passar perfekt till de mer framträdande melodierna, medan The Apex Within bjuder på fina Misfits-körer. Det var nog ingen som trodde för 22 år sedan, när bandet bildades, att de 2016 skulle släppa en av sina bästa plattor och vara mer aktuella än någonsin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA