x
Richard Ashcroft: These People

Richard Ashcroft
These People

Richard Ashcroft - These People

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Pontus Bark

Det är här nu! Albumet som kommer att väcka den före detta Verve-sångarens slumrande publik. Enligt honom själv, alltså. Sammantaget är det dock till mångt och mycket … Ointressant. Detta trots att de karakteristiska stråkarna finns där. Det där lite psykedeliska också. Men så har också producenten bakom The Verves Urban Hymns (Chris Potter) varit med i Ashcrofts källare och arbetat med albumet.

These People finns en mer elektronisk ljudbild än tidigare. Det hela blir en samling spår som inte utgör en helhet. Kanske är det just detta som är problemet? Det spretiga som gör att jag känner mig ambivalent till hela plattan. 

Han har hunnit bli 44 nu, NME-favoriten ”Mad Richard”. Och visst handlar texterna till viss del om att vara mitt i livet. Spännande? Icke. En visionär kan han inte kallas längre. Men han blickar ut i världen och tar in samtiden i en värld som står i brand. Och sjunga, ja, det kan han fortfarande. Det hettar till när det minner om svunna tider, men som helhet faller det här relativt platt. Kompetent, men allt för väntat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA