x
Sturgill Simpson: A Sailor's Guide To Earth

Sturgill Simpson
A Sailor's Guide To Earth

Sturgill Simpson – A Sailor's Guide To Earth

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2016.04.15
Recenserad av
Emil Viksell

I Sturgill Simpsons countryvärld är det lika naturligt att göra en Nirvanacover som det är att göra sin egen version på When In Romes synthpophit The Promise. Det första gör han på denna platta, det senare gjorde han på Metamodern Sounds In Country Music (2014).

Det känns som att country bara råkade bli den form i vilken Simpsons musik tog sig uttryck. Samtidigt står Kentuckygrabben stadigt i ett slags outlawtradition. Kontentan är alltså en musik som både är ”konservativ” och parallellt blickar både utåt och framåt.

Vid förra släppet hade han ett stadigare grepp kring countryn. Den här gången har han släppt in soulen, med besked. Sharon Jones kompband The Dap-Kings hjälper till med den saken. Det gör en musik som är rena drömmixen mellan Wylon Jennings och Wilson Pickett.

En och annan soulälskare kommer att ha problem med den sydstatssvängiga rocken i några av låtarna. Andra kommer störa sig på det markerade countryarvet. Allt jag hör är årets bästa skivsläpp. Och en av detta tidevarvs mest intressanta artister.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA