x
Gruesome: Dimensions Of Horror

Gruesome
Dimensions Of Horror

Ironiskt nog en kärlekshistoria mer än något annat

GAFFA

Album / Relapse
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Tomas Lundström

Gruesome existerar på samma premisser som Nicke Anderssons Death Breath. Men där Death Breath trampade i Autopsys fotspår, väljer Gruesome att tillbe Death. En fullängdare har redan sett dagens ljus och nu kommer EP:n Dimensions Of Horror.

Och receptet är i princip detsamma. Var fjolårets Savage Land en Leprosy-doftande skapelse, tar Dimensions Of Horror sikte på debuten Scream Bloody Gore från 1987. Och visst är släktskapet inget Gruesome kan – eller vill – neka till.

Jänkarna, med bland annat Exhumed och Possessed på CV:t, vet hur slipstenen ska dras och de gör det med den äran. Det är samma stuk på manglet, Matt Harveys gurgel låter till och med snarlikt Chuck Schuldiners stämma och basen ligger nästan lika högt i mixen som den gjorde på föregångaren. Lägg där till att man hör tydliga kopplingar till de klassiska låtarna Denial Of Life, Mutilation och Evil Dead, men förmodligen ännu fler.

Dimensions Of Horror är ironiskt nog en kärlekshistoria mer än något annat. Men det är troligen inget den som inte hört förlagan kommer att gå igång på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA