x
Matthew And The Atlas: Temple

Matthew And The Atlas
Temple

Matthew And The Atlas – Temple

GAFFA

Album / Communion
Utgivning D. 2016.04.22
Recenserad av
Emil Viksell

Någon utnämnde Matt Hegarty till Storbritanniens Bon Iver när han släppte debutalbumet Other Rivers (2014) under gruppnamnet Matthew And The Atlas. En björntjänst givetvis. Visst finns det likheter, både Hegarty och Justin Vernon lutar mot folkmusik och låter elektroniska inslag förgylla ljudbilden. Men steget till Bon Iver, i kvalitetsmässigt hänseende, är långt.

Förra släppet var också mer Bon Iver än Temple. På andra albumet tycks det som att Hegarty hittat sitt sound; en mjuk synthdiscovariant på folkmusik uppblandad med lugnare singer-songwriter-ballader.

Något släktskap med Antony Hegarty finns inte, men deras röster påminner om varandra. Ibland låter också Hegarty, Matt alltså, som en behärskad Tracy Chapman. Varenda låt har således förtjusande sång.

Musiken lever dock stundtals om inte en anonym så en ganska konventionell tillvaro. Men det gör inte så mycket när Hegarty lyfter varenda låt med sin fantastiska röst. Och, som tur är, vi slipper det allra mest hetsiga Mumford & Sons-banjospelet, som Matthew And The Atlas sportade i början på karriären.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA