x
Stonewall Noise Orchestra: The Machine, The Devil & The Dope

Stonewall Noise Orchestra
The Machine, The Devil & The Dope

Stonerrock vars gungfaktor är högre än Wiz Khalifa.

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Jesper Robild

Börjar inte hela den här gräsfixeringen spela ut sin roll lite? Om ett band likt Borlänges fanbärare inom stonerrock redan har fått till årets fetaste omslag måste det liksom inte cirkulera kring en stor bong. Besattheten av plantan som gör en långsam och hungrig känns både påtvingad och uttjatad.

Men låt gå. Alla fans av Fear And Loathing In Las Vegas får här ytterligare en våt dröm uppfylld. Gungfaktorn är högre än Wiz Khalifa, och det ligger en filt laddad med statisk elektricitet över hela ljudbilden. Trots viss tematik och en uppenbar dyrkan av Monster Magnet frångår Stonewall Noise Orchestra dock mallen vid flera tillfällen.

Visst ska album tas för vad de är, men här är det helt enkelt lite bättre när det blir rock'n'roll av materialet. Lite fart och fläkt, och grymma refränger som i Superior #1 får låtarna att lyfta varje gång. Det krävs väldigt hög låtkvalitet för att hålla intresset uppe en hel skiva när det är korta partydängor som gäller, och hade den inte tappat fart halvvägs hade det här kunnat bli hur bra som helst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA