x
Various Artists: The Ladies Of Too Slow To Disco

Various Artists
The Ladies Of Too Slow To Disco

Diverse Artister – The Ladies Of Too Slow To Disco

GAFFA

Album / How Do You Are?
Utgivning D. 2016.04.29
Recenserad av
Emil Viksell

Tysken DJ Supermakt fortsätter att botanisera i västkustpop från 70-talet. De första volymerna drogs med en underrepresentation av kvinnor, som så ofta, och man har därför valt att plocka ihop låtar av och med endast kvinnor denna gång. Men mottot har varit detsamma: ”too slow to disco”. Och ledorden: soft, melodiskt samt smooth.

Varje volym har utgjorts av en fin samling låtar. DJ Supermakt är både en kunnig och lyhörd kurator. Likaså den här gången. Mer kända låtskrivare och artister som Carole King och Carly Simon samsas med mindre kända. Och varje låt är ett superslickt under av superslickhet. Men så enkelt är det givetvis inte, poppens form döljer ibland bråddjup substans. Leah Kunkels Temptation är till exempel "köttets lust och själens obotliga ensamhet" uttryckt i en fantastisk poplåt.   

Discoelementen och muzak-vajben tar till sist ut sin rätt. Men här finns också en storstilat vacker, mera typ folksoulig, låt som Ricki Lee Jones Chuck E’s In Love. Och Lauren Woods smådansanta och underbara Gotta Lotta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA