x
Parham: Hemma Här

Parham
Hemma Här

Parham - Hemma Här

GAFFA

Download / Playground
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Karin Lillbroända

Det börjar tydligt. Parham berättar en historia där känslan inte går att ta fel på. Det dova, sorgsna beatet lägger en matta under Parhams text om ilska och besvikelse. Man missar inte ett ord. Sådan Far, Sådan Son är bland det mest personliga som har kommit ur svensk hiphop.

Det fortsätter på samma sätt. Hemma Här är ett sammanhängande album med en tydlig röd tråd. Det är ett konstycke att sätta ihop ett album så här fint. Det upplevs bäst i sin helhet, från spår ett till tio. Samtidigt är varje låt sin egen och varje historia lika intressant.

Parham håller ett lugnt tempo på rappen men han förmedlar unika flow och böjningar på meningarna som man nästan tappar hakan inför. Därför är det värt att påminna att det inte bara är textförfattande som är denna göteborgares paradgren. Den musikaliska talangen är fantastisk.

Hemma Här är ett album med vackert inre och yttre. Innehållet är det som träffar närmast och betyder mest, men att det som omsluter Parhams berättande är lika träffsäkert gör det omöjligt att önska något mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA