x
Magic Potion: Pink Gum

Magic Potion
Pink Gum

Solkysst "enkel" pop perfekt när juni knackar på

GAFFA

Album / PNKSLM
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Jonathan Eklund

Med sommar kommer varma känslor för pop. Så enkelt är det, även om hantverket bakom riktigt bra solkysst pop inte alls är lika enkelt. Det gäller att hitta balans så det söta vägs upp av något som är lite skitigt och skaver. Som gör att man får chans att bottna trots att musiken rör sig friktionsfritt genom det vårvarma ljudlandskapet. Det är så enkelt att fylla sina låtar med bara luft, i ett nobelt försök att göra luftigt musik, och helt tappa bort att utan grund så flyger trivsamma popmelodier iväg och glöms obönhörligt fort.

Magic Potion lyckas på Pink Gum med det svåra konststycket att göra enkel musik. Det är inte för rakt, inte för sött, inte för lättsmält. Det är lite jangel, lite surf, lite västkust, lite slackigt, ett uns surt och väldigt mycket annat som känns intressant.

Att sedan toppa en jämn, välskriven skiva med låtar som superslöa, och fina, Deep Web, den lite rivigare Cola Boys och fantastiska Booored gör att Pink Gum blir precis vad man behöver, så här när juni knackar på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA