x
Adrian Modiggård : En Tid I En Stad I Ett Land

Adrian Modiggård
En Tid I En Stad I Ett Land

11 knivskarpa spår som leker med 60- och 70-talets sound

GAFFA

Album / Substitute Music Group
Utgivning D. 2016.04.22
Recenserad av
Emma Renvall

Kanske är pophjärtat både för vekt och för sentimentalt, men Adrian Modiggårds debutalbum En Tid I En Stad I Ett Land störtar rätt in och exploderar som ett strålande fyrverkeri av omedelbar glädje.

Modiggård är son till Eldkvarns Werner Modiggård och har bland annat setts i musikprogrammet The Voice 2012 och som sidekick i Pluras Kök tillsammans med Titiyo. Hans debutalbum består av elva knivvassa spår och precis som albumtiteln avslöjar är spåren avtryck från ”en tid i en stad i ett land”, små fönster in i ett liv på Södermalm där Modiggård ställer frågorna ”Vad lever jag för? Vad lever ni för? Vad lever vi för?” utan att för den delen bli högtravande. Musiken är starkt influerad av 60- och 70-talet och det går att urskilja proggtoner såväl som soul och pop. Adrian Modiggård visar sig vara en mästare på att göra storslagen musik på ett sätt som verkar enkelt och oproblematiskt.

Finns det någon invändning? Ja, men den är svag. Koncentrationen går ner lite i mitten av albumet, och låtarna Nån Ö Uti Atlanten, Känner Du Nått och Skicka Dig Uti Rymden flyter ihop till bakgrundsmusik. Som att Modiggård anat detta väcker han sitt album till liv med intensiva Håll Käften och Ted Gärdestad-klingande Dödens Dag och det monotona blir genast upplöst.

En Tid I En Stad I Ett Land är ett svindlande debutalbum och det känns motiverat att utbrista: ”En stjärna är född!”, eller i alla fall: ”Jösses, vilket oerhört bra album.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA