x
Terra : Terrarism

Terra
Terrarism

Göteborgarna har hittat en egen formel som fungerar

GAFFA

Album / Welfare Sounds
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Daniel Andersson

Göteborgsbandet Terra släpper tyglarna, låter kreativiteten sköta sig själv och undviker att lyssna på omgivningens förväntningar och åsikter. Utgångspunkten kan tyckas självklar, men dagens konstanta mediapåverkan gör det svårt att vara sin egen. Att avvika från rådande trender är inte det allra lättaste. Terra har dock hittat en egen formel som fungerar.

Att medlemmarna hittat ett uttryck som känns genuint, innebär dock inte att ljudbilden är unik. Musiken vilar nämligen tungt på 80- och 90-talets amerikanska alternativmusik. Detta blir inte ett problem när den egna kreativiteten styr influenserna, även om singeln Svarta Lådan känns aningen syrefattig och tung, men avslutande Tack För Att Du Väntar brinner in the shit på bästa sätt. 

Det finaste med Terra är Karl Sundströms träffsäkra och personliga texter, som gör att den traditionella inramningen känns levande och uppdaterad. Energin är påtaglig. Sundströms sång är dessutom lagom nonchalant utan att bli tom på känslor. En svår balansgång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA