x
Satyricon: Nemesis Divina

Satyricon
Nemesis Divina

Jubileumsutgåva av bespottad och hyllad klassiker

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Jesper Robild

Av trve kvlt-eliten nära på lika bespottade som Dimmu Borgir förblir Frost och Satyrs hjärtebarn än idag. Att 1996 peta in lite melodier och piano i sin norska svartmetall var scenens motsvarighet till att svära i kyrkan. Trots detta, eller kanske just därför blev Nemesis Divina ett av genrens mest hyllade album.

Framför allt var det fansen som inte gick med på Satyricons tilltag, många av de andra norska banden hade redan börjat vrida och vända på sin musik. Nocturno Culto och Fenriz (Darkthrone) medverkar som gitarrist respektive låtskrivare på den här bastarden som betytt så mycket för black metals utveckling. Jubileumsutgåvan har fått en ny mastring som gör låtarna mer rättvisa, det handlar trots allt om musik som inte behöver vara inspelad i en brödrost för att gå hem.

Ska releasen bedömas för sig är den bortsett från uppfräschningen inte mycket mer än en trevlig påminnelse om en klassiker som inte bör glömmas bort. Själva musiken är en perfekt balans mellan ondska och finlir, en grym uppvisning i låtsnickeri och framförande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA