x
Suns Of Thyme: Cascades

Suns Of Thyme
Cascades

Hypnotisk krautgaze med utvecklingspotential

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Jesper Robild

Timjans solar står för en typ av process och ett resultat som en sällan stöter på. Ta fem tyskar. Låt dem blanda tre skilda och var för sig tuffa stilar till en mixtur som kanske aldrig tidigare skådats. Hör hur det på ett lustigt låter bekant, men samtidigt fräscht och förvånansvärt bra. Om det verkar förvirrande är det korrekt iakttaget.

Själva kallar bandet sin musik för krautgaze, men något som upplevs som en ännu större beståndsdel är postpunk. Kanske är det så krautgaze låter, kanske vill de verka originella. Hur som haver är de fjorton hypnotiska spåren en parad i uppfinningsrikedom. Sången låter både Thom Yorke (Kirwani II) och Peter Murphy (resten), något som är lika välkommet som sitaren.

Mötet mellan de mörka bitarna från shoegaze och krautigt gung blir riktigt gemytligt. Trots att de unga medlemmarna endast spelat ihop i fem år känns det som att de cementerat ett tryggt sound å andra sidan finns här nog en stor utvecklingspotential. En låttitel som Deep Purple Rain lär de dock aldrig slå.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA