x
Superduon bjuder på årets adrenalinkick

Axwell /\ Ingrosso, Summerburst, Göteborg

Superduon bjuder på årets adrenalinkick

Recenserad av Anna Plaza | GAFFA

Det är oundvikligt att tillfället påverkar stämningen. För en festival där dansmusiken står i fokus förväntar man sig nästan exakt samma feeling man har inne på klubben vilket är den naturliga miljön för den här typen av musik.

När solen har gått ned, klockan nu närmar sig midnatt, antalet tomma flaskor på marken växer och ljuseffekterna plötsligt blir betydligt mycket fräckare om inte tydligare nu än för sex timmar sen så är också artisten på scenen större. Och i och med att artisten nu är gånger två DJ:s förstår ni kanske storheten i vad vi upplever på Ullevi denna kväll. Duon är på topp och det blir ett drag som heter duga!

En mjukstart med Dream Bigger är en promenad i skogen om vi jämför med vad Axwell och Ingrosso inom kort levererar då de framför sin kreativitet i form av Barricade, Dark River och Antidote – den sistnämnda ett måste som blir evident då den väl spelas.

Det bjuds på en kombination av material som killarna enskilt gjorde under deras Swedish House Mafia-era, understrukna av trions självklara hits och överraskningar som en mix där man engagerar hela Ullevi i allsång med Oasis gamla klassiker Wonderwall och övergår samt avslutar i Major Lazer och DJ Snakes Lean On. Utan avbrott lyckas man synkronisera ljud och ljus och skapa perfekt symbios.

Om vi ändå skall nämna något så blir ett minutlångt uppehåll för obligatoriskt bubbeldrickande svackan, men låt oss komma ihåg det för vad det just är: en minut. Alla behöver vi fylla på med vätska under en dansfest som denna.

Årets första Summerburst-kväll avslutas med färg och fyrverkerier och vill ni ha en adrenalinkick för livet och något att en vacker dag berätta för barnbarnen så är en konsert med Axwell/\Ingrosso ett måste. Lyckligtvis blir det några få gig till i Sverige i år så börja planera!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA