x
Dirty Dutch är kryddan Summerburst behöver

Afrojack, Summerburst, Göteborg

Dirty Dutch är kryddan Summerburst behöver

Recenserad av Anna Plaza | GAFFA

Nick Van de Wall aka Afrojack har nyligen klättrat upp fyra platser på DJ Mags topp 100-lista och det finns inget som säger att det slutar där.

Förutom ett tekniskt problem i början av uppträdandet som blir svårt att bekräfta om detta faktiskt är ett fel eller endast en del av showen dundrar Afrojack igång med en kraft som väcker de få som eventuellt inte börjat röra på sig ännu.

Till Afrojacks fördel är hans dansmusik av det mer kommersiella slaget med inslag av radiodängor vi alla någon gång hört förut. Detta gör att också arenans största Summerburst-rookie vet hur hen skall bete sig i detta hav av hoppande kids som är Summerburst.

Med hjälp av sin sidekick som ser till att publiken är road slipper Afrojack inte bara ensamheten på scen men kan också fokusera på att leverera musik av bästa kvalitet. Han har i tidigare intervjuer nämligen varit väldigt noga med att poängtera att han inte arbetar med så kallade spökproducenter utan har alltid använt sig av samma instrument samt datorprogram för sitt musikskapande.

Förutom Too Wild som gungar igång Ullevi så blir Turn Up The Speakers en klar påminnelse om det musikaliska varumärke som definierar holländaren. Som en repetition av uppträdandet på Summerburst i Stockholm förra året så lämnar han nog få besvikna även denna kväll och då ett inslag av “Dirty Dutch” nu har blivit en tradition på festivalen ser jag gärna att det fortsätter så.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA