x
Summerbursts fetaste bas

Armin Van Buuren, Summerburst, Göteborg

Summerbursts fetaste bas

Recenserad av Anna Plaza | GAFFA

Det blir hårt. Det blir bastant. Basen uppfattas tyngre än vad arenan kan hantera. Nu finns ingen risk för att bygget rasar tack vare att alla står ute på plan men skulle detta inte vara fallet så kunde vi nog inom kort ha förväntat oss ett ännu nyare Ullevi.

Armin håller kvalitet igenom hela sina nästan två timmar av dance, trance och house, och visar varför han ligger med i topp fem på DJ Mags 100-lista – för övrigt den enda artisten under detta års Summerburst.

När publiken inte febrilt hänger med till soundet som spelas vägleder Armin istället dem in i en klappkavalkad och äger för en kort stund allas våra armar.

Tempot är högt så gott som hela tiden så andrummet vi får när Adeles Hello kommer ut ur högtalarna är inte bara väl behövt men också ett strategiskt snyggt move. Det finns förmodligen inte en enda kotte på denna jord som vid det här laget inte hört låten och alla – tjejer, killar, gamla och unga – ja, alla sjunger med.

Med vidare inslag av Dimitri Vegas&Like Mikes Arcade spelas även jokern många holländska DJ:s verkar köra med (syftar på Nicky Romeros tidigare inslag); Dr. Dre och Still D.R.E.  Som det funkade för Nicky så går det en timme senare även hem nu och lite det stuket är vad man fortsätter med. Vi bjuds på fler mashups av detta slag och bra är väl det för frågan är om Armins annars skarpa men rätt så tuffa trance är vad som riktigt får igång besökarna denna kväll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA