x
Sveriges unga hero avslutar årets festival med fyrverkerier och ett fullt hus

Alesso, Summerburst, Göteborg

Sveriges unga hero avslutar årets festival med fyrverkerier och ett fullt hus

Recenserad av Anna Plaza | GAFFA

Aningen ratad av DJ Mag för att ha vägrat svara på några korta frågor för hemsidan klättrade han förra året i alla fall upp två placeringar och befinner sig därmed på 13:e plats vilket är annat än för fem år sedan då han debuterade på plats 70 på listan. Vi pratar självklart om Sveriges EDM-underbarn; Alesso.

För den som inte vet så har Alesso ingen mindre är självaste Sebastian Ingrosso som mentor då den sistnämnda 2011 tog kontakt och frågade om intresset för samarbete fanns. Needless to say att det fanns det. Sedan dess har man betraktat honom som något av en efterträdare till Swedish House Mafia och det lever han upp till.

Den snart fyllda 25-årige talangen vill ha det kommersiellt och han vill ha det nu. Hitsen går hem hos publiken som man för övrigt märker har väntat hela helgen om inte också hela våren på att få dansa till Sweet Escape, Years och I Follow Rivers bara för att nämna några av de många låtar som spelas. Vi befinner oss just nu på Sveriges förmodligen fetaste fest där Alesso ikväll är kung.

Från och till testar han sig fram med lite tuffare toner, dock trivs man ändå bäst i sällskapet vi känner igen oss i och därför blir nog alla lite tagna på sängen vid diverse dubstep-liknande avbrott. Låtövergångarna kunde helt enkelt ha varit smidigare men det kompenseras snart med överdosen av alla felfria beats som klaffar hos allt och alla.

Publiken fått vad de kom för och om man tvekar så passar Calvin Harris This Is What You Came For perfekt in som en påminnelse. Atmosfären är helt enkelt enormt grym.

Med lysrör, konfetti, fyrverkerier, eldslågor och en suverän svensk representant avslutar man årets Summerburst i Göteborg –Stockholm nästa!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA