x
Sylvaine: Wistful

Sylvaine
Wistful

Gitarrslingor blir till en mystisk och melankolisk saga

GAFFA

Album / season of mist
Utgivning D. 2016.05.15
Recenserad av
Sandra Killgren

Utanförskap, begränsningar och sorti. Musik och texter som är inspirerade av konflikter med sig själv och känslor som aldrig vill lägga sig till vila.

Wistful är ett album som låter som dess omslag. Sylvaines ljusa röst i kombination med gitarrslingor blir till en mystisk och melankolisk saga. I låtar som Delusions blir det tydligt hur den lena sångrösten och kvardröjande gitarrer bidrar till musik som du inte enbart lyssnar till, utan musiken tar dig även någonstans. Till påhittade platser och skogar i skymning och gryning.

Det råder inga tvivel om att Sylvaine besitter en stor talang. Förutom att sjunga spelar hon även gitarr, bas, synth och trummor. Något som blir märkbart på många av albumets låtar som innehåller långa instrumentala slingor. Instrumentala slingor som resulterar i att mystiken kring musiken tätnar ytterliggare, dock hamnar sången och texterna i skymundan.

Post metal-albumet känns personligt och ordet mainstream lyser med sin frånvaro. Dock är flertalet av låtarna i allra längsta laget, vilket leder till att Wistful stundtals upplevs som utdraget och enformigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA