x
Ken Ring: XXV

Ken Ring
XXV

Varierad historia med allt från reggae till glad trubadurpop

GAFFA

Download / Masa Music
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Karin Lillbroända

Ken Rings avtryck i svensk hiphop är odiskutabelt ett av de viktigaste som har satts. Det faktumet sätter en pondus som hörs i varje låt på nya albumet. Att börja XXV, albumet som markerar 25-årsjubileumet sedan Ken Ring började rappa, med Legend är en tydlig markering.

Det nya alstret bjuder på stor variation. Det blir både reggae och glad trubadurpop. Det senare är festligt som bara den, och glada toner är alltid välkomna bland det allvar som dominerar svensk hiphop, men då Ken Ring har landets mest känsliga rapröst är det där han verkligen briljerar. Hans ord blöder ur röstens sprickor. Han har en få förunnad förmåga att sätta ord på sin smärta och när han gör det är det alltid briljant.

XXV både vinner och förlorar på sin variation, men smaken är som baken och alla har inte lika bred smak som Ken. De med hiphopöra kommer emellertid att hitta något att älska här. Vem har gjort en lika hård och intensiv låt som Hooden de senaste åren? Vem plockar upp ett så klassiskt sound som på Skriver Vidare och vågar låta det vara soft i sin enkelhet? Svaret på frågorna är rapparen med erfarenhet, han som är hiphop personifierad. Ken Ring.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA