x
Inter Arma: Paradise Gallows

Inter Arma
Paradise Gallows

Kontrollerad spretighet

GAFFA

Album / Relapse
Utgivning D. 2016.07.08
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Tredje albumet från Richmonds genreöverskridande kvintett bjuder på få överraskningar. Inter Arma gillar inte att kategoriseras utan rör sig över de flesta genrer i den extrema fållan, ibland med stor lätthet men ibland även med en tendens att komplicera det onödigt mycket för sig själva. Detta visade inte minst 2014 års EP The Cavern; ett modigt tilltag på många vis men med ett spretigt resultat.

Då är det istället förvånande att bandet fortsätter på samma envisa bana men istället lyckas skapa en bättre sammansatt helhet med Paradise Gallows. Skam den som ger sig, eller? Inledande Nomini vaggar in lyssnaren i en falsk känsla av säkerhet innan An Archer In The Emptiness gör sorti med sina slöa doomriff och makliga tempo. Flörtarna med black metal gör bandet fortfarande riktigt bra (Transfiguration) medan The Summer Drones och Where The Earth Meets The Sky bjuder på lite lättare tongångar och har mer gemensamt med post metal.

Det är inget fel på spretigheten på Paradise Gallows; Inter Arma måste bara lära sig att bemästra den bättre. Och de har kommit en bra bit på vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA