x
Flume: Skin

Flume
Skin

Kaxigt, konsekvent och ljuvt elektroniskt

GAFFA

Album / Future Classic
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Albin Johansson

Lek med tanken att The Glitch Mob vänstrade oskyddat med Disclosure varpå den oönskade bastarden Flume tilläts bo i garaget och sedermera aldrig exponerades i dagsljuset. Skin är då det väsen som byggdes där i, på krökta verktyg och självlärdom frikopplad från normen.

Harley Edward Streten spände bågen med 16 låtar som siktar mot det grandiosa. Beats som talar ett eget språk hämtade ur såväl håll käften-glitchen som 8-bitars och minimalismen. En konsekvent verkställd och opolerad ljudbild som dessutom i flera av låtarna konvergerar i samklang med organiska röster från stjärnor som Tove Lo, Vic Mensa, AlunaGeorge, Beck med flera. Allt utan att få någon av parterna att halta. Spännande, livligt, ibland hysteriskt.

Skin konsumerat som en helhetsproduktion appellerar därför även till den bredare massan, och inte bara underground-geggan som man kanske initialt tänker. Ryggraden i albumet är då fortfarande tveklöst och okonventionellt nog av mekanisk karaktär, där beatsen i sina avskalade fulsnyggheter är manipulerade och ihopkomponerade till fantastiska låtar och till en komplett, raffinerad slutprodukt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA