x
Bladee: Eversince

Bladee
Eversince

Kliver ur Yung Leans skugga med briljant debut

GAFFA

Download / Year0001
Utgivning D. 2016.05.25
Recenserad av
Jonathan Eklund

De finns nog de som avfärdat Bladee som enbart en hang around till Yung Lean. Som någon som rider med, som levererar bra vid sidan av men som inte känns som någon soloartist. Jag har nog också gått i de tankarna. Det är givetvis lätt att göra, när bara någon singel här och där tagit sig ut. Förutom att han då tämligen ofta synts på nämnda rappares scen.

Men tji fick alla vi som inte förväntat oss något, för trots att Yung Lean släppt sitt bästa längre släpp hittills i karriären under våren så matchar, ja kanske till och med toppar, Bladee honom med en alldeles briljant debut.

Whitearmors tunga elektroniska, men samtidigt lätt euforiska, sound bygger upp den ena gigantiska musikaliska plattformen efter den andra som Bladee fått fritt spelrum att leka av sig på. Och som han gör det, helt utan att fastna i monotoni – något som annars är vanligt när det kommer till autotune-dränkta röster – levererar han en rad storartade låtar. Drogälskande inledande Who Goes There sätter tonen direkt och sen svallar känslorna över i var och vartannat spår.

När man börjar känna sig lite nöjd, möjligtvis lite mätt, briserar allting i en fantastisk trespårsavslutning. Först den riktiga hitlåten Sugar, som de flesta artister borde snegla av avund på. Sedan, trot eller ej, Kung Av Sand-doftande Wrist Cry och så avslutas allting i den nakna, och avskalade Skin.

Första genomlyssningen överraskar, den andra imponerar – sedan växer Eversince bara mer och mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA