x
Moa Lenngren: Dawn In The Mourning Valley

Moa Lenngren
Dawn In The Mourning Valley

Håren reser sig och fjällugglorna lyfter från träden

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.07.01
Recenserad av
Jesper Robild

Till vardags spelar Moa Lenngren gitarr i punk/metalbandet Browsing Collection. Men den 23 år gamla mångsysslaren har många strängar på sin Flying V. Som soloartist har hon än så länge släppt två låtar under eget namn, varav den ena är en riktigt köttig metalhistoria. Dawn In The Mourning Valley däremot påminner mer om något från ett soundtrack till en naturfilm om Lappland.

Efter att ha inletts med ett ensamt, sorgset piano smyger sig fler och fler instrument in i den otroligt episka låtstrukturen. Lätta stråkar, en flöjt – och så jojk. Mot slutet dundrar det på med trummor och cymbaler som får fjällugglorna att lyfta från träden. Håren reser sig, renhjorden stormar fram genom sorgens dal samtidigt som morgonsolens första strålar smeker de vita fjällen.

Moa är en otroligt begåvad gitarrist och låtskrivare för sin ringa ålder, och om nu inte bandkarriären skulle ta ordentlig fart (vilken den redan verkat göra) kan hon lätt göra sig en hacka som låtskrivare eller filmmusikkompositör. Samt få musiknjutare lyckliga på kuppen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA