x
Fitz and The Tantrums: Fitz and The Tantrums

Fitz and The Tantrums
Fitz and The Tantrums

Charmen uppslukades av strömlinjeformad gegga – vad fan hände?

GAFFA

Album / Elektra
Utgivning D. 2016.06.10
Recenserad av
Tommy Juto

En gång var Fitz And The Tantrums ett charmigt gäng från Los Angeles som struntade i vad genrer hette och skapade ett eget sound rotat i såväl soul som pop. Moneygrabber från debuten Pickin’ Up The Pieces 2010 var en tidig överraskande hit och 2013 höll jag Spark som en av det årets absolut bästa låtar. Jag lät mig ryckas med i deras frejdiga tempo och spelglädje så pass att jag nästan sprätte upp och drog en stepp automatiskt närhelst jag hörde dem.

Sedan har något hänt. Utmattning och skrivkramp hägrade efter mödosamt turnerande och inte förrän man tog in utomstående samarbetspartners lossnade det. Säger de. Själv väntar jag fortfarande på att det ska lossna och då har jag ändå hört hela nya plattan några varv.

Bandets ”mest personliga skiva” låter väldigt opersonlig, som att de ätits upp inifrån och bara ett skal återstår. Soundet är mer ett fattigmans Scissor Sisters som snott Avicii-slingorna vi aldrig önskade. Handclap har alla attribut som krävs för att vara bäng-hitten öronen geggas ned med, men ärligt talat, vem pallar det?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA