x
Maxar scenkapaciteten med publiken som bästa medlem

Amaranthe, Sweden Rock Festival 2016

Maxar scenkapaciteten med publiken som bästa medlem

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

(arkivbild)

När Amaranthe spelade på Sweden Rock Festival 2013 blev de tilldelade näst minsta scenen, 4soundstage strax till höger om festivalentrén. Scenen har en publikkapacitet på runt 5 000 människor, och den var dubbelt maxad. Sedan dess har svenskdanskarna släppt ytterligare ett album, vuxit sig ännu större och i år har de taktiskt nog tilldelats en senare speltid på Sweden Stage, den största scen som är öppen på onsdagen. Men det visar sig återigen varit en underskattning.

Sweden Stage sväljer mer än dubbelt så mycket folk, men även nu är besökarantalet så högt att eftersläntrarna får nöja sig med att stå i festivalingången. Frågan är om ett band någonsin dragit så mycket folk på uppvärmningsdagen. Amaranthe bjuder på klädbyten, en spektakulär eldshow och det tacksamma faktum att det är tre sångare närvarande bidrar ytterligare till att hålla energin på scenen skyhög. Henrik, Jake och Elize avlöser varandra med ögon lysande av glädje över uppslutningen.

Hitfaktorn är i nivå med valfritt schlagerband, och allsången vet aldrig slut. Allra mäktigast blir det när publiken får ta över sången i Amaranthine. Och trots att framgången emfaseras när bandet avslutar spelningen med att ta emot två platinaskivor så är publiken den allra bästa bandmedlemmen ikväll. Det lilla smolket är som så ofta på festivaler ljudet. För det mesta går allt fram, men inte är det meningen att bastrummorna ska överrösta sången?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA