x
Garbage: Strange Little Birds

Garbage
Strange Little Birds

90-talsikonerna börjar äntligen gå varvet runt

GAFFA

Album / Stunvolume
Utgivning D. 2016.06.10
Recenserad av
Helena Nilsson

Det låter 90-tal. Det brukar göra det när det handlar om Garbage, ett band som aldrig riktigt lämnade årtiondet bakom sig. Men 20 år efter debuten är det som om de äntligen börjar gå varvet runt, den era då deras debut såg dagens ljus är en många nya band nu hämtar inspiration från och kanske kan de med Strange Little Birds vinna ny publik.

Allt det typiska i Garbages sound finns egentligen kvar där, men nya albumet är enligt dem själva mer rakt på sak, mindre ”fussed over”, och ska tilläggas också mer elektroniskt.

Det haltar en del. Inledande Sometimes känns seg, varför inte bara hoppa direkt in på Empty? Varför måste den annars så bra Blackout vara så lång? Varför måste allt vara så långt? Det blir lite väl mastigt och mörkt ibland. Trots det och att vissa partier mest känns som utfyllnad, särskilt under albumets andra halva, är Strange Little Birds ändå ett stort steg framåt från 2012 års Not Your Kind Of People och visar en betydligt mer spännande sida av Garbage. De visar ändå att de har mycket kvar att ge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA