x
Alice Phoebe Lou: Orbit

Alice Phoebe Lou
Orbit

Smakfullt utförd debut – och en fängslande vals

GAFFA

Album / Omn
Utgivning D. 2014.04.22
Recenserad av
Björn Nyström

Sydafrikanskan Alice Phoebe Lou har charmat Berlin i snart tre år. Med råbarkad talang trevade hon sig först fram tillsammans med några covers ute på gatan. Sedan tog det inte länge innan fanskaran växte sig stark, och två egenutgivna skivor kom till lite i farten.
 
Nu är vi emellertid framme vid vad som är att betrakta som hennes debut – Orbit. Redan när hon sjöng Walk On The Wild Side inför ett strosande Warchauer Strasse så fanns det som utgör kärnan hos Orbit klar: hennes övertygelse om ett sparsmakat sound. Vilken Velvet Undergoround-låt som helst, eller vilket bluesstycke som helst, kan i Alice Phoebe Lous värld transformera sig precis hur drömskt och minimalistiskt som möjligt – och funka.
 
Orbit blandas genrerna med smak. Jazztonerna dyker upp mellan väggarna av folk och blues. Reverben är lika närvarande som den – under stundom – Nico-vibrerande rösten. Skivan är på ett befriande sätt rätt svår att få grepp om. Men tillslut sitter man där och fängslas av titelspåret som bokstavligen valsar sig fram.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA