x
Tegan and Sara: Love You to Death

Tegan and Sara
Love You to Death

Tillbaka till trivialiteten

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2016.06.03
Recenserad av
Albin Johansson

Kanske ter det sig orättvist att bygga teser kring ett ambitiöst album med utgångspunkt från tidigare verk i repertoaren. Å andra sidan är det annars svårt att komma runt varför Love You To Death inte rungar resonans i poplandskapet som dess föregångare Heartthrob gjorde 2013, med Closer som solklar paradlåt.

Tvillingarna hade då tagit den långa vägen från singer-songwriter-folk via powerpop och sen till wavens alla förgreningar. Och kanske indikerar därför det här lovesong-paketerade albumets återhållsamhet på nya grepp att duon funnit sig tillrätta med ett sound.

Stora reverbade synthar som studsar omkring avskalade less is more-rader likt ”u kiss me like your boyfriend”. Hög träffsäkerhet som smälter lätt i välklingande följder på klaviaturen. Endorfiner och melankoli som bär dig igenom alla tio spår, men med en vartefter avdomnande spänning. Som ett förutsägbart manus. Det blir paradoxalt att sikta mot ett nytt billboard-toppande Heartthrob då låtarna innesluts i ramverket det albumet la fundamentet för.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA