x
George Martin: Produced By George Martin

George Martin
Produced By George Martin

Dokumentären tydliggör att Martin var mer än bara Beatles producent

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Magnus Sjöberg

George Martin är legendarisk som kreativ producent till Beatles album, och det med rätta. Det har dessutom både skrivits och gjorts dokumentärer om honom tidigare, men de flesta har koncentrerat sig på just den eran. Och även om man inte kan bortse från den, så är det lite befriande att se en dokumentär som faktiskt försöker ge en helhetsbild till George Martins värv, en som både behandlar tiden innan Beatles och hans inverkan på musiken efter.

I samtal med bland annat sonen Giles, Paul McCartney, Ringo Starr och Michael Palin berättas Martins karriär; hans önskan att bli den andre Rachmaninov, hans idérikedom, hans strama sätt och ödmjuka, som dessutom skiner igenom i hela hans uppenbarelse. Om hans tilltagande hörselproblem och hans syn på sitt liv.

Det är visserligen många frågor som lämnas hängande i luften, exempelvis hur han egentligen kände för att producera de humorskivor han gjorde innan Beatleseran, men i stort är det ett varmt, roligt och underhållande porträtt som tecknas av honom, värdigt den människa och producent han var.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA