x
Band Of Horses: Why Are You OK

Band Of Horses
Why Are You OK

Kvalitet före kvantitet är vad som gäller för Ben Bridwell & co.

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2016.06.10
Recenserad av
Anna Plaza

Band Of Horses presenterar i år sitt femte studioalbum. Här berättar Ben Bridwell om livet genom sina ögon som en familjefar i hemstaden Charleston och det med hjälp av den högt respekterade producenten Rick Rubin. En blandning av melankoli och lagom upplyftande pop.

Whatever, Whenever är ett bra lägereldsexempel medan In A Drawer blir billåten som lyfter den annars väldigt dämpade stämning som ibland kan uppstå i denna Indie/folkrock-genre.

Gruppens lummigt melodiska texter som länge varit grunden till deras signatursound hålls kvar och likaså den aningen kryptiska men ändå alltid uppskattande tongången. Att kvaliteten genom åren alltid förblivit densamma, trots en del medlemsväxlingar inom bandet, måste man även hysa respekt för.

Band Of Horses kanske största succé hittills är med låten The Funeral från 2006 års album Everything All The Time, som gjorde sig populär i flertalet filmer och serier och någonstans väntar man på nästa ödmjuka hit som ska beröra mer än de andra. Det sker inte här. Balansen är nätt och jämn och inget sticker dessvärre ut.

Trots detta, och med risk för repetition, så är Band Of Horses erfarna nog att bjuda på hög standard och välskapta melodier som gör att de skiljer sig från mängden och från de många andra indieband som verkar inom samma fålla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA