x
Mark Kozelek: Mark Kozelek Sings Favorites

Mark Kozelek
Mark Kozelek Sings Favorites

Känslosamma covers på pianospel och skönsång

GAFFA

Album / Caldo Verde
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Emil Viksell

Placerad jämte de senaste Sun Kil Moon-släppen framstår Mark Kozelek Sings Favorites som ett ganska platt verk. Coveralbum är ju inte det lättaste. Ibland verkar det som att artister tror att det räcker att sjunga singer-songwriter-fint och spela försiktigt för att någon annans prima låt ska bli om inte bättre så i alla fall lika bra i den nya tappningen.

Den loja inställningen har inte riktigt Kozelek, även om det är covers av det känslodrypande slaget. Han gör rättvisa åt de flesta låtarna. Men den där känslan av total närvaro och förtroligt dagboksberättande som präglat Sun Kil Moon å det senaste fattas när Ohio-pojken hyllar diverse idoler och lyfter fram allsköns låtar.

För det är en salig blandning. Där Somewhere Over The Rainbow känns helt överflödig, Something Stupid (med Minnie Driver!) onödig och O Holy Night totalt malplacerad – var den senare en rest från 2014 års julalbum? Utöver Driver gästar också Mike Patton (Faith No More). I övrigt är det vackert, Kozelek använder endast piano och sin röst. Mjukt känslosamt på ett sätt som svänger mellan hänförande och entonigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA