x
Beth Orton: Kidsticks

Beth Orton
Kidsticks

Blickar bakåt men vacklar framåt

GAFFA

Album / Anti
Utgivning D. 2016.05.27
Recenserad av
Andreas Fällman

Förändringar är det ständiga ledmotivet i Beth Ortons liv. Den trevande och för de flesta fullkomligt okända debuten Superpinkymandy från 1993, som uteslutande släpptes i Japan, var tydligt produkten av en tid som stavades trip-hop.

Efter att detta initiala försök begravts i reahyllan på Tower Records så stegade Orton in i en mer strömlinjeformad singer-songwriter. Men i en alltmer övermättad marknad av gitarrspelande trubadurer försvann Orton någonstans efter den lättglömda Comfort Of Strangers från 2006.

Efter en comeback sex år senare med utmärkta Sugaring Season som tog henne in i de djupaste hålorna av singer-songwriter så verkar Orton slutligen ”gått full cirkel” och senaste Kidsticks är så nära debuten man kan vänta sig denna sida 2010-talet. Det är elektroniskt (Andrew Hung från Fuck Buttons agerar producent vilket inte går att missa på soundet) och Ortons röst har nog aldrig varit så stark och självklar som nu. Albumet visar en artist som sneglar bakåt men vacklar framåt med en kompetent om än något anonym samling låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA