x
Marissa Nadler: Strangers

Marissa Nadler
Strangers

Ibland är idén om musiken bättre än musiken

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2016.05.20
Recenserad av
Daniel Horn

Strangers är perfekt paketerat. Omslagets utformning skvallrar om en klassiker, låttitlar som Divers Of The Dust, Hungry Is The Ghost och Shadow Show Diane likaså. På något sätt fungerar Marissa Nadler än bättre omhuldad av ett koncept som en röd tråd hela vägen. Ibland är idén om musiken bättre än musiken.

Med Strangers kan Marissa Nadler tacka sin vän Angel Olsen till idén om att se musiken som ett nio till fem-jobb. Med den nya rutinen lärde sig singer-songwritern att skapa utan att förlita sig på sin feeling. Och ut kom ett av hennes mest fokuserade verk sedan 2007 års Song 3: Bird On The Water.

Ljudbilden är fyllig och flerbottnad men aldrig pompös. Det är fortfarande Marissa Nadlers egensinniga röst och en hel del reverb mot droneig bakgrund. Alltid med en BPM i närheten av vilopulsen. Och den här envetna inställningen till ett enhetligt bygge både ger och tar. Tankarna svävar gärna iväg, men intresset hålls vid liv tack vare Marissas små noveller och känslan av att det alltid vilar något ont där bakom. Något som kan väckas till liv när som helst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA