x
Ida Redig: Tills döden skiljer oss åt

Ida Redig
Tills döden skiljer oss åt

Redo att slåss med de största inom svensk pop

GAFFA

Album / Capitol
Utgivning D. 2016.06.15
Recenserad av
Simon Lundberg

Göteborgsdottern Ida Redig dyker titt som tätt upp i flödet och lyckas alltid med att överraska på ett positivt sätt. Med det tredje albumet och det första på svenska, Tills Döden Skiljer Oss Åt, slingrar sig Ida igenom den svenska popdjungeln som om Little Jinder och Veronica Maggio har svetsats samman.

En hand till hennes breda talang i och med att hon verkligen gjort allt själv. På skivan är det genomgående temat förhållanden och det krångliga i att vara i en tvåsamhet. Det genomgående temat i ljudbilden är att den är elektroniskt sparsmakad – vilket ger texten den stora platsen. Helt rätt.

Särskilt texten till Ingen Kommer Sörja När Du Dör slår helt rätt i kombination med sin produktion. Det känns äkta. Sedan i Baby, Ska Vi Göra Slut? känns det lite som en mix av 80-talspop, 00-talsindie och modern radiomusik. Och autotune-effekten i Ingen Ser Oss Ikväll är faktiskt riktigt nytänkande och snygg.

Även om det här känns som att Ida växer på helt rätt sätt med slingor som inte går att sluta nynna på så finns det utrymme att växa. Kanske satsa på mer slående musikproduktion? Även om det passar i sammanhanget vore det coolt att höra henne i något större.

För det tror jag – att Ida är redig nog för att slåss mot de största inom svensk pop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA