x
Naomi Pilgrim: Sink Like A Stone

Naomi Pilgrim
Sink Like A Stone

Lite råare och lite mer avskalat

GAFFA

EP / Cosmos
Utgivning D. 2016.06.03
Recenserad av
Emil Viksell

Ett något annorlunda sound kommer Naomi Pilgrim med när hon följer upp den självbetitlade debut-EP:n. Även om det är marginellt. Det är fortfarande hennes vackra röst bredvid knixiga och snygga beats.

I Inledningsspåret I Wonder ackompanjeras hennes röst av ett hårt sound, nästan synthpop av den industriella sorten. Också titellåten är synthpop, men av det mjukare slaget. Avslutande Mama är i sin tur en strippad mammaballad med beats åt triphophållet. Lite råare och lite mer avskalat. 

Samtliga låtar blir ytterligare en bekräftelse på att Pilgrim redan är en slipad artist. Men de är också ett löfte om att det finns mer här att hämta. EP-släpp är i ropet och livet kommer ju ständigt i vägen för alla möjliga planer. Men här har den där märkliga situationen uppstått, där det känns som att artisten är genomrutinerad och funnits med i åratal utan att släppa ett debutalbum. Och på sätt och vis har Pilgrim varit i ropet under år, hon har körat bakom Lykke Li och Agnes och debut-EP:n släppte hon 2014. Det är dags för ett debutalbum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA