x
Used Cassettes: Rock N Rills

Used Cassettes
Rock N Rills

Skramlig garagerock blandar The Strokes med The Stooges och The Stones

GAFFA

Album / Magic Strawberry Sound
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Emil Viksell

Used Cassettes är ett grabbgäng bestående av medlemmar från Sydafrika, Kanada och USA. Men de håller till i Seoul – nu vet jag inte mycket om sydkoreansk musik, förutom att jag hört K-pop några gånger, men det låter inte som att den geografiska placeringen påverkat deras sound. De spelar garagerock som låter som en perfekt blandning mellan The Stooges, Rolling Stones, The Libertines och The Strokes. En hävda-sig-rock späckad med attityd. Och en kavalkad av musikaliska poser.

Det hade kanske låtit skitbra om det inte vore för att deras företrädare redan gjort just exakt samma sak. Och hela det där effektsökeriet som initierades i mitten på förra århundradet och återupprepades av The Strokes och The Libertines för ungefär ett årtionde sedan, känns otroligt trött en tredje gång. Eller om det är en femtioelfte gång.

Men, jag ska försöka se bortom mitt gubbgnäll. De låter ändå ganska bra när de kör lite surfpop och när de oljudar med gurorna. Det är verkligen en duglig platta. Om det bara inte vore så att det var gamla nyheter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA