x
Stefan Sundström : Stefan Sundström: Låtar, Funderingar & Bilder

Stefan Sundström
Stefan Sundström: Låtar, Funderingar & Bilder

Unik självbiografi om en svensk ikon

GAFFA

Bog / ETC Bokförlag
Utgivning D. 2016.08.14
Recenserad av
Emil Viksell

Stefan Sundström har alltid haft något inrökt, mellanöligt över sig. Så icke-borgerlig som de bara kommer. Dansk liksom – innan danskarna blev politiska analfabeter (nä, givetvis inte alla danskar …).

Han är den han är, och det är inget han döljer. En herre som jobbar mer med hjärtat än intellektet – vilket inte på något sätt betyder att han är bakom flötet – och som skriver talspråk, såsom i hans ETC-krönikor så ock i boken.

Det som skiljer denna självbiografi från andra är just att det är låtar, funderingar och bilder. I en salig men på något sätt sammanhållen röra. Ett slags kronologi finns, men Sundström tycks mest ha velat berätta det som fallit honom in, antingen via sådana låtar som han tycker står sig också när de läses. Eller bilder. Eller funderingar, som egentligen är spretiga, politiska och personliga anekdoter.

Boken är ett slags förlängning av Sundström själv. Lika genuin och gedigen. Även om den knappast besvarar alla frågor. Ett måste för fanet och nästan lika intressant för den som ändå funderar på vad den där Stefan Sundström är för filur.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA