x
F.N.Y: 4 April Till 3 Juni

F.N.Y
4 April Till 3 Juni

Som att stå i epicentrum av ett kraftigt jordskalv

GAFFA

Album / Woah Dad
Utgivning D. 2016.06.07
Recenserad av
Daniel Horn

Att lyssna på F.N.Y är som att stå i epicentrum av ett kraftigt jordskalv. För det finns något omvälvande och väldigt intimt i hennes uttryck. Det är rakt, det är rått och det tränger sig in i bröstet oavsett om man vill det eller inte. Det går inte att inte älska någon som försöker sig på att skriva ett könsneutralt sex-anthem i sin debut och som dessutom gör det så otroligt bra.

F.N.Y, eller Fanny Hultman som hon egentligen heter, släpper nu sin trespåriga debut-EP 4 April Till 3 Juni. Det är ett släpp som inte bara är suggestivt och gränsöverskridande, utan också ett känslosamt och innerligt verk som känns så välsvarvat att det helt ärligt är svårt att ta in att det är en debut.

Tidigare gick F.N.Y under alias Nuoli. Även om det också var ett intressant projekt så märks det att hon har mognat sedan dess. Hon har bytt ut sina engelska texter mot svenska, gått från pop till elektronisk pop slash R&B och hittat ett anslag som känns mer genuint och personligt.

Det skulle vara så tråkigt och nästan klyschigt att likna henne vid Veronica Maggio i den här recensionen enbart för att 1) F.N.Y är kvinna och 2) hon sjunger på svenska. Likheterna är inte slående, men någonstans känns hon rent musikaliskt som Maggios mer sinnrika, djupsinniga och mer ärliga kusin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA