x
Daniel Adams-Ray: För Er

Daniel Adams-Ray
För Er

Låtar som betyder mycket för Daniel, men kanske inte för dig

GAFFA

Album / Universal Music Group
Utgivning D. -0001.11.30
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

I en intervju sa Daniel Adams-Ray nyligen att det kan gå månader där man bara gör samma låt om och om igen och att han tror att artister har ungefär tre olika låtar i sig som man sedan gör olika variationer av. EP:n För er verkar vara något av ett experiment som, vare sig medvetet av artisten eller inte, påvisar teorin.
 
Samtidigt behöver det inte betyda att en artists katalog måste vara spretig och så instabil som möjligt för att uppvisa utveckling. Från lyssnarens (fansens/musikjournalistens) perspektiv vill man se en balans mellan integritet och progression. Man letar efter igenkännliga tecken och ser fram emot överraskningar. Daniel Adams-Ray levererar både låtstrukturen som han är känd för och låter emellertid ny – en smutsigare röst, och en pop-produktion som blivit mer arenavänlig. Ett ganska stort kliv från tidigare utgivningar, medan det tyvärr är svårt att se stegen som låtskrivaren tar från den ena låten till den andra. EP:n består av fyra låtar som kunde ha lånat idéer från varandra och förenats till en mer koncentrerad, skarpare och bättre låt.
 
Dessa låtar innehåller ämnen och motiv som har en märkbart viktig betydelse för den som skrivit dem, men som förmodligen förbipasseras av lyssnaren då denna inte nödvändigtvis har Adams-Rays urskiljningsförmåga eller hans självklara synvinkel som berättare.
 
Daniel Adams-Ray lovar i samma intervju som refereras i början, att han i höst kommer att uppnå klimax. Det är exakt det EP:n låter som, långsamma steg mot något som har potential att bli riktigt bra.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA