x
Abidaz: Respektera Hungern

Abidaz
Respektera Hungern

Hiphopkultur

GAFFA

Album / Soblue Music
Utgivning D. 2016.06.24
Recenserad av
Karin Lillbroända

Abidaz, rapparen som slog luften ur alla med debutalbumet In & Ut för ett par år sedan, har bestämt sig för att ge ut fler låtar. 15 stycken, praktiskt packade i en ny skiva som heter Respektera Hungern. Rätt och slätt. Det är så Abidaz för sig och talar om musiksläpp. En artistkarriär är ingenting han bryr sig om, låtarna ger han ut för att folk har bett om det och för att det drar in pengar.

Som publik till hans musik är det svårt att spela lika obrydd. "Låt det inte ta slut", är tanken som infinner sig direkt vid en första kontakt med Respektera Hungern, som är sagt att vara det sista album Abidaz ska släppa. För här har vi ett nytt snortajt verk från rapparnas rappare. Här finns inget spår som välter dansgolv som Råknas gjorde, men missa för guds skull inte låtar som G.O.N.A.T.T. och Johannes Brahms. Abidaz har pondus som Gudfaderns Gudfader och knäcker varenda låt med sitt flow.

90-talet har aldrig tidigare gjort sig påmint på ett lika klassikt sätt som det gör här. Abidaz och Stress har hittat ett sound som hedrar den kultur som utan krusiduller är sprungen ur hiphoppens rötter. Musiken speglar också den oerhört starka svenska hiphopscen som är i sitt esse precis just nu. Men i både det klassiska och moderna har Abidaz hittat ett eget sound som få kan mäta sig med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA