x
Moon City Boys : I Need More

Moon City Boys
I Need More

Spretar mellan shoegaze och sprittande slacker-rock

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2016.05.26
Recenserad av
Björn Nyström

I min värld antyder titeln att det är precis det här vi behöver mer av: fyra tjejer i klassisk rocksättning som till synes spiller ur sig melodier. För I Need Moore låter ungefär som om Hinds – det exemplariska Madrid-bandet som debuterade ifjol – har fått i uppgift att uppdatera White Light/White Heat. Addera ett lager av den så älskvärda genren shoegaze och vi är hemma. Avslutande Sea Swallow Me delar både titel och dream-pop-ambitioner från en Cocteau Twins-låt, exempelvis.

Annars är musiken som starkast när den trippar fram och de låter groovet förbli lekfullt, (Red Sands), (Washing Machine). Men när arrangemangen komplicerar sig i onödan och musiken svävar mot just ingenstans så drömmer jag om I Need More som en hyperstark EP framför den här tolvspåriga fullängdaren. Jag drömmer också om att få höra det här på lite för hög volym en lite för sen kväll i en lite för trång lokal.

Moon City Boys behärskar både sprittande slacker-rock och skostirrande ballader – mer än väl. Det är en spretig, men ack så välkommen debut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA