x
Descendents: Hypercaffium Spazzinate

Descendents
Hypercaffium Spazzinate

Punkrockens skarpaste låtsmedar briljerar

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2016.07.29
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Med sina nördiga personligheter och sitt punkrockiga Beach Boys-sound är Descendents kaffeknarkande medlemmar en frisk fläkt i den machopräglade genren. En etikett som präglat kvartetten under sina 30 år tillsammans, och som resulterat i Hope, Silly Girl, Clean Sheets och I’m The One – några de mest medryckande och jordnära kärlekslåtarna någonsin skrivna.

Och det kan inte upprepas för många gånger: utan album som Milo Goes To College, I Don’t Want To Grow Up, Enjoy! och All hade åtskilliga poppunkare inte haft den plattform som gjort att de befinner sig där de är idag. Ihop med efterföljande och vitala Everything Sucks och Cool To Be You visade gruppen också att deras simpla men ack så catchiga sound är skonat från tidens tand, och cementerade under 90- och 00-talet flera alster som idag tillhör bandets mest givna liveinslag.

Det är ytterst sällsynt att en grupp släpper sitt starkaste album tre decennier in i karriären, men Descendents lyckas här med den bedriften. Medan tidigare plattor innehåller flertalet tidlösa mästerverk, levererar Hypercaffium Spazzinate ett utbud som uteslutande pendlar mellan hög och skyhög nivå. Sedvanligt snabbfotat, klipskt och aktuellt. Mellan svidande salvor som Feel This, Limiter och Human Being sticker man dessutom in sina hittills mest atmosfäriska, melodiska och gåshudsframkallande bekännelser i form av Without Love, Smile, Fighting Myself och Spineless And Scarlet Red.

Genrens skarpaste låtsmedar visar åter att de är genrens friskaste fläkt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA