x
Ibland blir det inte som man tänkt sig

At the Drive-In, Bråvalla 2016

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Det faktum att det smått legendariska amerikanska posthardcore-bandet At the Drive-In återförenades i år och gav sig ut på turné har gått som en chockvåg genom den alternativa rockscenen. Inför spelningen på Bråvalla nämnde folk att de funderade på att åka på festivalen enbart för att se just At the Drive-In. I efterhand kan en konstatera att fler borde ha gjort det.

För At the Drive-In kan vara något av den mest feldimensionerade bokningen i festivalhistorien.

Att ta sig an Bråvallas största scen Panorama är en rejäl munsbit till uppgift från början. Att göra det med sällskap av endast några hundra frälsta personer längst fram och en bra mycket större asfaltsplan är övermäktigt de flesta. Så även At the Drive-In.

Redan efter öppnande Arcarsenal skriker sångaren Cedric Bixler "wake up!", men bortsett från en klick framför den massiva scenen får han obefintlig respons. Och det smittar av sig på konserten.

Ingen skugga ska falla över At the Drive-In egentligen; de sliter hårt för att få igång konserten och de gör det bra. Men med den dåliga responsen känns det mer och mer som att bandet snarare vänder sig mot varandra än publiken.

När sista tonen i One Armed Scissor har klingat ut, river Cedric Bixler trumsetet. En solklar avisering om att här blir det jävlar inga extranummer. Pärlor för svin, som en vän konstaterade.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA