x
Världsartisten tar tillbaka  80-talspoppen

Zara Larsson, Bråvalla 2016

Världsartisten tar tillbaka 80-talspoppen

Recenserad av Sophia Magasanik | GAFFA

Zara Larssons publikhav på Bråvalla 2016 ler och studsar. Det tar inte längre än två minuter innan en snällare moshpit startar till höger om scenen till tonerna av Never Forget You, och från högtalarna strömmar de välkända danslåtarna som gett Zara titeln “Sveriges Rihanna”.

Det tidigare Max Martin-soundet har bytts ut mot ett sent 80-talssound, och under hela spelningen känns det som om det duggar Grace Jones- och Madonnareferenser över det redan blöta festivalområdet. Allt fungerar bra i kontexten av danskoreografin, Zaras rosa spandexdräkt och faktumet att någon har valt att trycka upp en Carolafläkt i hennes ansikte som verkar stå på jämt.

Bakom världsartisten från Solna står ZARA LARSSON i versaler, men trots det storslagna Rihanna-bildspråket känns spelningen intim. Zaras mellansnack är mänskligt och nära, hon sätter sig ofta på scenkanten och går till slut ut på klassiskt Beyoncé-manér – genom att gå längs publiken och låta dem sjunga i micken. Precis som i låten Rooftop från senaste skivan, är det en svårglömd kväll.

Ibland är det dock som att någon inte litar på att Zara Larssons röst håller, och micken drunknar i det elektroniska beatet. Trots det är spelningen den bästa revanschen på förra årets fadäs från Bråvallas sida – när de inte förstod att de hade bokat en av Sveriges största nutida popexporter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA