x
ShitKid: ShitKid

ShitKid
ShitKid

Du behöver inte tänka klart, så länge du är förbannad

GAFFA

Download / PNKSLM
Utgivning D. 2016.07.01
Recenserad av
Daniel Horn

Det är ritat ett stort fuck off över allt. På omslaget till den expanderade och självbetitlade EP:n ser vi två misslyckade och överstrukna S, låtarna heter saker som Poop 1 och Poop 2, och det är domedags-beats till sång som kan uppfattas som nihilistisk, men bär på så mycket mer än det uppgivna.

Som lyssnare biter du dig gärna i läppen och det där hatet som konstant ligger och bubblar i bakgrunden passerar snart koknivå. Åsa Söderqvist har en förmåga att väcka känslor till liv – glädje som ilska – och det kan ibland vara den absolut viktigaste egenskapen när det kommer till musik. Särskilt när samtiden hellre bekräftar trötta britter i modsfrillor när den ”äkta” varan förs på tal. Jag slår hellre min panna blodig till ShitKids 666 och Oh Please Be A Cocky Cool Kid. Och tar helg mer förbannad än någonsin med Poobrains söndriga synthslinga.

När ilskan kring folkets ignorans når nya nivåer och man inte ens orkar kontra med rimliga åsikter är Åsa Söderqvists elektroniska DIY-punk den enda tröst som behövs. Du behöver inte tänka klart, så länge du är förbannad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA